Läger för barn och unga

Varje år bjuder Afasiförbundet/Talknuten in ungdomar  med språkstörning/DLD i åldern 12-17 år till ett läger.

År 2024 blir dock inget läger. På grund av ett krympande kansli samt att Afasiförbundet/Talknuten arrangerar vår kongress 2024 finns det tyvärr inte resurser att ordna lägret i sommar då lägret kräver mycket arbete och planering av kansliet.

Om lägret

Vi håller till på Domaruddens friluftsgård utanför Åkersberga i Stockholms län. Barn och unga från hela landet är välkomna till lägret. Det är ett mycket uppskattat läger där legitimerade logopeder är ledare. Dagarna är fyllda med lekar, bad, samarbets-övningar, pyssel, festkväll, allsång och andra aktiviteter.

För en del ungdomar är det första gången som de är iväg på en aktivitet på egen hand utan föräldrar. Det kan finnas en oro innan, inte minst från föräldrar, men efter lägret brukar lägerdeltagarna vara nöjda och de flesta vill komma tillbaka. Fina kontakter knyts mellan deltagarna och en del deltagare håller kontakten efter lägret.

Mejla talknuten@afasi.se om du är intresserad av att höra mer om sommarlägret. Följ Talknuten på Facebook för uppdateringar om våra sommarläger. OBS! Under 2024 genomförs inget läger (se överst på denna sida).

Bilder från lägret läggs upp på Facebook Talknuten och Instagram afasiforbundet_talknuten