Nordiska länder i gemensam afasi-manifestation

Den 10 oktober klockan 14-16 genomför Afasiorganisationerna i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island en gemensam aktion för att uppmärksamma afasi.

– Fortfarande är det många som inte känner till att afasi är en funktionsnedsättning som gör det svårt att tala och lika ofta att skriva och läsa, säger Lars Berge-Kleber, förbundsordförande i Afasiförbundet i Sverige.

Afasiförbundet kommer att stå på Sergels torg tillsammans med medlemmar i Afasiföreningen i Stockholms län. Information om vad afasi är och vad det innebär kommer att delas ut. Samtidigt står afasiorganisationerna i de andra nordiska länderna centralt i respektive huvudstad och delar ut samma information till förbipasserande.

Det är en viktigt att ta plats i det offentliga rummet för att skapa medvetenhet om vad afasi är. Många med afasi lever isolerat och möter sällan okända människor.

– Det kan bli starka möten när personer som har svårt att tala kommunicerar sitt budskap till förbipasserande, säger Lena Ringstedt ordförande i Afasiföreningen i Stockholms län.

Kontakt:
Lars Berge-Kleber, förbundsordförande Afasiförbundet telefon: 070-312 74 54 e-post: lars.berge-kleber@afasi.se
Lena Ringstedt, ordförande Afasiföreningen i Stockholms län, telefon: 073-986 44 70 e-post: lena.ringstedt@afasicenter.se

webbanner_300x200pixel_Afasi_SV_utan läs mer om afasix