Afasidagen 2021

Temat för Afasidagen 2021 är “Inget om oss utan oss – vi vill vara med”. Det kopplas till en av Afasiförbundets prioriterade frågor: Digital delaktighet.

– Pandemin har visat på stora skillnader i möjligheten att vara digitalt delaktig. Det har varit svårt för många med afasi att självständigt kunna boka till exempel tester, tider för vaccinering och vaccinationspass. Det krävs att samhället börjar lyssna på-, och lära av personer med afasi. Först då kan digitala tjänster utvecklas som inkluderar och inte utestänger, säger Berit Robrandt Ahlberg, Afasiförbundets ordförande.

Se Afasiförbundets film Moritz om digitalisering

Lokala Aktiviteter
Under Afasiveckan arrangeras olika lokala aktiviteter. Exempelvis kommer det erbjudas föreläsning av Afasiföreningen i Västerås och Afasiföreningen i Örnsköldsvik har Öppet hus. Flera föreningar kommer att finnas ute på centrala platser för att informera om sin verksamhet. Vi kommer att lägga upp bilder från lokala aktiviteter på Facebook och Instagram. Följ oss gärna!

Facebook: Afasiförbundet | Facebook
Instagram: @afasiforbundet_talknuten

Aktiviteterna genomförs i enlighet med rådande rekommendationer från folkhälsomyndigheten.

Här hittar du kontaktuppgifter till din lokalförening

Debatt
Afasiförbundets nyhetsrum
Gefle Dagblad
Hela Hälsingland
Vimmerby tidning
Dagens Vimmerby
Västervik tidning (digitalt och tryck)
Barometern (digitalt och tryck)
Nya Wermlands Tidningen
LT, Länstidningen Södertälje
Allehanda
Nerikes Allehanda
Dagens Hultsfred
Kristianstadsbladet
KKuriren
Södermanlands Tidning

Annan publicitet
Arvsfonden uppmärksammar Afasidagen och Afasiförbundets Jubileumsbok på sin webb och i sociala medier. Läs hela artikeln
Arvsfondens Facebook och Instagram