Alma folhögskola 400x299

 

 

 

 

 

 


Ort:
 Stockholm Länk via Google maps

Kursinnehåll långa kurser för personer med afasi:
Vi varvar en veckas skolundervisning, då vi jobbar i klassrummet, i datasalen eller är på studiebesök, med en veckas distansstudier. Under distansstudierna arbetar du med de individuellt anpassade hemuppgifterna och vi håller kontakt via e-post, telefon, fax eller brev.
Ämnen som ingår i kursen är: språkstimulering/kommunikationsträning i grupp och individuellt, kultur och historia, allmän bildning, självutveckling, alternativ träning, skapande verksamhet, data/Lexia, studiebesök och kulturaktiviteter, pausgympa, praktisk matte (tillval), engelska (tillval).

Kurslängd långa kurser: 1-3 år
Kursstart: Augusti samt januari
Finansiering av långa kurser: Administrativ avgift 600 kronor/termin för kopiering, olycksfallsförsäkring samt skolgemensamma aktiviteter.
Kontaktperson för att ställa frågor om kursen: Cristina Adriana Negutz, kursansvarig lärare för Kurs för personer med afasi, mobilnr. 0721584155, e-post: cristina.negutz@almafolkhogskola.se

Webb: www.alma.fhsk.se

Facebook eller andra sociala medier:
Deltagarnas kursblogg http://afasikursen.blogspot.se/

Sagt om kursen:
Carina, f.d. deltagare:
”Jag har suttit och funderat på detta! Alma är ett fenomenalt. Jag gick 3-års skolan, och tyckte att det fanns både bra/dåligt. Språket var fantastiskt!
Ämnen: svenska/engelska/historia/kommunikation/musik/
Fysiska: mindfulness, inom/utom hus rörelse.
Alla lärare är bra! Kompetenta lärare!
Jag började arbeta med Astra på vintern 2014. Då var jag där 2 dagar i veckan.”

Fredrik, f.d. deltagare:
”Jag fick en stroke 2010 och kunde inte tala, läsa och skriva. Sedan började jag på Alma folkhögskola och kursen i augusti 2011. Kursen var mycket viktigt för mig för att förstå språket. Jag talade inte bra då. Att läsa och att skriva var ganska svårt. Måndag till fredag var det skola och nästa veckan var det ledigt. På fredagar var det läxa. När jag var hemma försökte jag skriva och läsa. På datorn finns det också Lexia och det var viktigt. Jag var envis och förstod att det tar tid. På kursen var det viktigt att eleverna deltog och diskuterade, men också att lärarna var aktiva. Lärarna var mycket duktiga! På schemat var det kommunikationsträning, data (Lexia), kultur, historia, matte, engelska, musik och skapande verksamhet.”

Presentation Korta kurser
Folkhögskolans namn: Alma folkhögskola
Korta kurser för personer med afasi: Återsamlingsvecka för f.d. deltagare på Kurs för personer med afasi
Datum för kurser: en vecka i juni eller i augusti
Kontaktperson för att ställa frågor om kurser (namn, telefon, e-post): Cristina Adriana Negutz, kursansvarig lärare för Kurs för personer med afasi, mobilnummer: 0721584155, e-post: cristina.negutz@almafolkhogskola.se