Testa appen”Mina tåg”

Afasiförbundet och Synskadades Riksförbund har de senaste åren haft ett samarbete med Trafikverket där man har tagit fram en applikation (app) som är anpassad för resenärer med olika typer av funktionsnedsättning.

Afasiförbundet och Synskadades Riksförbund har de senaste åren haft ett samarbete med Trafikverket där man har tagit fram en applikation (app) som är anpassad för resenärer med olika typer av funktionsnedsättning.

Appen har kunnat laddas ner från Trafikverkets hemsida.  Nu finns appen tillgänglig på Google Play och App Store. Med ”Mina tåg” får man information om sin tågresa direkt i mobilen. Här finns en enkel beskrivning hur appen fungerar.   I appen kan man söka upp och spara det tåg man ska åka med. Aktuell trafikinformation visas för sparade tåg. Om din resa har tågbyten behöver man spara varje sträcka/tåg för sig. Trafikverket informerar endast om tåg inom Sverige.

Exempelvis en resa från Jönköping Central till Stockholm Central med byte:  Sök ”Mina Tåg” Jönköping C till Nässjö C. Därefter sök Nässjö C till Stockholm C. Man sparar den tid som passar just det tåget.   Observera:   Själva biljetten köper man på sitt tågbolag, exempelvis SJ. En vecka innan kan man gå in i appen ”Mina tåg” och söka sin resa.     Grunden är enkel  

  1. Du söker fram och sparar det tåg du ska åka med.
  2. Därefter visas aktuell trafikinformation för de tåg du sparat.
  3. Eventuella avvikelser, till exempel förseningar eller spårändringar, visas på den detaljerade sidan för det sparade tåget.

Appen fiinns att ladda ner på ”Google Play” för den som har en Android-telefon.   För den som har iPhone får man använda ”App store”. Under tiden man laddar ner appen ska man använda sitt Apple-ID samt sitt lösenord.   Det är gratis att använda appen!  

Referensgrupp

Varje app behöver uppdateras. På så sätt blir appen bättre och bättre. Om du är intresserad av att använda den nya appen, har du också möjlighet att påverka. Om du märker saker i appen som borde förbättras kan du delta i en referensgrupp. Använd den möjligheten!  

Gör så här för att bli testare
  1. Ladda ner appen

Ansök ditt intresse med att maila till: appenminatag@trafikverket.se