Lediga tjänster

Föreningsutvecklare

Länk till annonsen i PDF

Om oss
Afasiförbundet är en idéburen, ideell medborgarrättsorganisation som bedriver påverkansarbete för delaktighet och ett tillgängligt samhälle för alla. Påverkansarbetet har sin grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och allas lika värde. Afasiförbundet organiserar personer med afasi och språkstörning/DLD och deras anhöriga.

Om dig
Vi söker dig som är självständig, initiativrik, kreativ och prestigelös. Du ska ha ett genuint engagemang för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som till exempel samarbetsförmåga och förhållningssätt. Som medarbetare på vårt kansli bestående av två-tre anställda måste du vara beredd att jobba med ett brett spektrum av arbetsuppgifter (högt och lågt), vara samarbetsinriktad och flexibel.

Arbetsuppgifter
I arbetet som Föreningsutvecklare stöttar du våra Afasi- och Talknutenföreningar på läns- och lokalnivå i deras arbete. I dagsläget har vi 21 länsföreningar och 38 lokalföreningar. Arbetet innebär att vara ett bollplank och stöd i utvecklingsarbete, hålla regionala utbildningar, stötta medlemsarbete och medlemsrekrytering, hjälpa till att bilda nya föreningar eller ge stöd till föreningar som har svårt att hitta personer som kan och vill engagera sig i styrelsearbete. Vi anordnar digitala möten, tematräffar och utbildningar för föreningar, men många inom målgruppen har svårt med digitala tjänster. Du behöver därför ha vana att arbeta med flera metoder för att kunna stödja föreningarna. Att resa till föreningar och träffa dem på plats är en viktig del av tjänsten.

Det är viktigt att du intar ett öppet och positivt förhållningssätt till våra förtroendevalda och ideella och är beredd att bidra såväl handfast som med teoretiska verktyg efter behov. Arbetet ställer därför krav på en förmåga att både driva på och ta egna initiativ till utvecklingsarbete och samtidigt vara in-lyssnande, ha tålamod och hitta lösningar som passar respektive förening.

I arbetet ingår även att ge stöd till våra Mötesplats Afasi-verksamheter i landet. Afasiförbundet anordnar bland annat en Mötesplats Afasi-konferensdag, ett ordförandemöte/en kongress och regionala konferenser och möten som du kommer att vara med i, planera och administrera. Du kommer även att arbeta med ansökningar och administration kring Afasiförbundet/Talknuten årliga läger för barn med språkstörning/DLD. Du kommer att skriva och ansvara för vårt interna nyhetsbrev Afasi. Du ska kunna arbeta självständigt och samarbeta med övriga anställda på vårt kansli samt med förbundsstyrelsen. I tjänsten ingår administrativt löpande arbete på kansliet.

Kvalifikationer

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsvetenskapliga området eller av relevans för arbetet
  • 3-5 års yrkesverksamhet inom funktionsrättsrörelsen eller annan ideell organisation
  • Dokumenterad kunskap i organisationsutveckling och föreningsteknik
  • Förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete
  • God administrativ förmåga
  • God kommunikativ förmåga samt att uttrycka sig väl i tal och skrift
  • Meriterande med erfarenhet av eget ideellt engagemang inom föreningslivet

Varaktighet: Provanställning 6 månader med möjlighet till Tillsvidareanställning
Arbetstid: Heltid, 100 procent
Arbetsplats: Kampementsgatan 14, Stockholm. Arbetet innebär resor i hela landet.

Ansökan skickas per e-post till ansokan@afasi.se Då vi är ett litet kansli har vi inte möjlighet att besvara frågor om tjänsten utan hänvisar till annonsen där allt väsentligt om arbetet står. Vi hänvisar även till www.afasi.se

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet och kallar till intervju löpande så ansök så snart som möjligt.

På arbetsplatsen finns lokalt avtal mellan Unionen och Fremia.

 Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

www.afasi.se